Vanillin ultraibolya spektrofotometriás meghatározása
A vanillin lúgos oldatban, az UV és látható színkép határán, jól mérhető abszorpciós maximumot ad, ami azonban a pH-értéktől erősen függ. Az extrahálás során a szorbinsav és a benzoesav is kinyerhető a vanillinnel együtt, azonban lúgos oldatban ezek nem zavarják a vanillin meghatározását. Lehetőség...
Elmentve itt :
Szerző: | Hajdú Károlyné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80222 |
Hasonló tételek
-
Vanillin és burbonál meghatározása cukorkákban spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Ravasz László
Megjelent: (1967) -
Sajt fehérjetartalmának spektrofotometriás meghatározása az ultraibolya tartományban
Szerző: Gábor Miklósné
Megjelent: (1978) -
Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Török Gábor, et al.
Megjelent: (1961) -
Takarmánypremixek anorganikus szeléntartalmának spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre, et al.
Megjelent: (1986) -
Fűszerpaprika festéktartalmának meghatározása spektrofotometriás (ASTA) módszerrel
Szerző: Vidéki László, et al.
Megjelent: (1961)