Sütemények zsírtartalmának meghatározása

Szerző Schloemer és Rauch módszerét ismerteti zsiradékok felhasználásával készült sütemények zsírtartalmának pontos meghatározására, kisebb apparativ módosítással. Der Verfasser beschreibt die Methode von Schloemer und Rauch zur genauen Bestimmung des Fettgehaltes von mit F'ett bereitetem Gebäc...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Korpáczy István
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1956
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 2 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81711
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Szerző Schloemer és Rauch módszerét ismerteti zsiradékok felhasználásával készült sütemények zsírtartalmának pontos meghatározására, kisebb apparativ módosítással. Der Verfasser beschreibt die Methode von Schloemer und Rauch zur genauen Bestimmung des Fettgehaltes von mit F'ett bereitetem Gebäck sowie eine kleinere apparative Modifikation. Author describes the method of Schloemer and Rauch for estimating th e precise co n ten t of fa t in b a k e r’s an d co n d ito r’s p ro d u cts to g eth er with his own slight modifications in the apparatus and used quantities. L ’a u te u r rend com pte de la m éth o d e de Schloem er et R au ch pour la détermination exacte de la teneur en graisse dans les gáteaux préparés avec graisse et il fait connaitre certaines modifications techniques.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:205-207