Arzén-meghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel
Szerzők olyan spektrofotometriás arzénvizsgálati módszert, adaptáltak a Chemistry Laboratory Guidebook-ból, mely az USA-ban hivatalos. A módszer lényege, hogy a mintát 450 °C-on elhamvasztják és sósavoldatban feloldják. Cink hozzáadása után az oldatban levő arzénionok arzénhidriddé redukálódnak. Az...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Vidáné Poroszlay Borbála Simonffy Zoltán |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1988
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
34 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria, Arzén |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80288 |
Hasonló tételek
-
Állati eredetű élelmiszerekben előforduló szermaradványok mennyiségi változásai
Szerző: Simonffy Zoltán, et al.
Megjelent: (1977) -
Arzén élelmiszerekben
Szerző: Szerleticsné Túri Mária, et al.
Megjelent: (2009) -
Fűszerpaprika őrlemények vastartalmának vizsgálata spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Horváth György, et al.
Megjelent: (1975) -
Fűszerpaprika festéktartalmának meghatározása spektrofotometriás (ASTA) módszerrel
Szerző: Vidéki László, et al.
Megjelent: (1961) -
Vanillin és burbonál meghatározása cukorkákban spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Ravasz László
Megjelent: (1967)