Arzén-meghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel

Szerzők olyan spektrofotometriás arzénvizsgálati módszert, adaptáltak a Chemistry Laboratory Guidebook-ból, mely az USA-ban hivatalos. A módszer lényege, hogy a mintát 450 °C-on elhamvasztják és sósavoldatban feloldják. Cink hozzáadása után az oldatban levő arzénionok arzénhidriddé redukálódnak. Az...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Vidáné Poroszlay Borbála
Simonffy Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1988
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 34 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria, Arzén
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80288

Hasonló tételek