Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése
A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
1997
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
43 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79938 |
Tartalmi kivonat: | A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase test for monitoring the heat treatment of meat and meat products was modified by the author in a former study. This paper discusses the repeatibility and reproducibility of the new method as reflected by the results of an international interlaboratory test organised by the author. Verfasser hat durch frühere Arbeiten die Phosphataseprobe mit anderen Wissenschaftlern modifiziert, die für die Überprüfung der Hitzebehandlung von Fleisch und Fleischprodukten genutzt wird. In diesem Artikel werden die Wiederholbarkeit und Vergleichbarkeit der neuen Methode auf der Grundlage des durch den Verfasser organisierten internationalen Ringtestes diskutiert. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 185-197 |
ISSN: | 0422-9576 |