A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással
A TAS2R38 keserű íz érzékeléséért felelős receptor-gén polimorfizmusai bimodális receptor választ váltanak ki a populációban a feniltiokarbamid, illetve a 6-n-propiltiouracil érzékelése során. A feniltiokarbamiddal és a 6-n-propiltiouracillal szembeni érzékenység genetikai eltérései irodalmi adatok...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Biró Barbara Koren Dániel Lichthammer Adrienn Veresné Bálint Márta Gere Attila Kókai Zoltán |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2022
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
68 No. 2 |
Kulcsszavak: | Ízérzékelés, Testtömegindex, Fogyasztói magatartás, Táplálkozástudomány - kutatás, Élelmiszertudomány - kutatás |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2022/2-1-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79465 |
Hasonló tételek
-
A kávé minőségalakulása II. pörkölt kávé /
Szerző: Sebők Lajos
Megjelent: (1961) -
A kávé minőségalakulása III. eszpresszó kávé /
Szerző: Sebők Lajos
Megjelent: (1962) -
Relationships amongst phenylthiocarbamide sensitivity, body composition, coffee and tea consumption
Szerző: Biró Barbara, et al.
Megjelent: (2022) -
Új módszerek szemes kávé-kávépótló keverékek és főzetek vizsgálatára
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1959) -
Kávé mennyiségi és minőségi ízjellemzőinek vizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával
Szerző: Kántor Dávid Balázs, et al.
Megjelent: (2006)