A banángyümölcs barnulási folyamatának leukométeres vizsgálata
Die Bräunung — verursacht vom Enzym Polyphenoloxidase — kann bei vielen Gemüse- und Obstarten beobachtet werden. Das beschriebene Verfahren ermöglicht die Verfolgung des Vorganges unter - auf den gegebenen Gewebeteil charakteristischen - Bedingungen durch Bestimmung der Änderung der Lichtabsorption....
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kádas Lajos Bánki György |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1971
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81428 |
Hasonló tételek
-
Citrusfélék vizsgálata I. sérült citrus gyümölcsök légzésintenzitása /
Szerző: Kádas Lajos
Megjelent: (1984) -
A banán gyümölcs keménységének vizsgálata az érlelési folyamat során
Szerző: Kádas Lajos
Megjelent: (1983) -
Citrus-félék vizsgálata II. az anyagcsere vizsgálata légzésméréssel /
Szerző: Kádas Lajos, et al.
Megjelent: (1985) -
Citrusfélék vizsgálata III. szállítmányok létartalmának vizsgálata /
Szerző: Kádas Lajos, et al.
Megjelent: (1988) -
Hazai zöldségfélék nitráttartalma
Szerző: Kádas Lajos
Megjelent: (1976)