A cukor mikrobiológiai minőségének alakulása

According to the food industrial experiences the microbiological qualiti of beet sugar, used as an ingredient, has an effect on the keeping qualit yof the products of theutilizing industries, it can cause quality deterioration (spoilage). Analysing the trend of the microbiological quality of sugars...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kerekes László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1984
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 30 No. 1-2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81007
LEADER 02721nab a2200277 i 4500
001 acta81007
005 20230906092626.0
008 230906s1984 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Kerekes László 
245 1 2 |a A cukor mikrobiológiai minőségének alakulása  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Kerekes László 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1984 
300 |a 53-59 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 30 No. 1-2 
520 3 |a According to the food industrial experiences the microbiological qualiti of beet sugar, used as an ingredient, has an effect on the keeping qualit yof the products of theutilizing industries, it can cause quality deterioration (spoilage). Analysing the trend of the microbiological quality of sugars produced in Hungary or imported to the country, the author refers to favourable changes in the microbiological state of sugar used as food industrial ingredient. These changes resultes from the measures taken in the hygieny of production in the hungarian sugar industry. Den Erfahrungen der Lebensmittelindustrie gemäss beeinflusst die mikrobiologische Qualität des Rübenzuckers als Hilfsstoffes die Haltbarkeit der Produkte der Zucker verwendenden Industriezweige bzw. kann sie einen Qualitätsbeschädigung (einen Verderb) hervorrufen. Bei der Analyse der Entwicklung der mikrobiologischen Qualität der ungarischen und der importierten Zuckersorten weist der Autor auf jenen günstigen Veränderungen hin, die im mikrobiologischen Zustand des auch als Hilfsstoff in der Lebensmittelindustrie benützten Rübenzuckers als Ergebnisse der in der ungarischen Zuckerindustrie durchgeführten erzeugungshygienischen Massnahmen stattfanden. Selon les expériences industrielles le qualité microbiologique du sucre de betterave (comme une matiére auxiliaire) exerce de l’influence sur la stabilité des produits des industries utilisatrices, ehe peut créer des alterations. En analysant la conformation de la qualité microbiologique des sucres indigenes et importés l’auteur signal les changements avantageux survenus en état microbiologique du sucre grace aux mesures d’hygiene de fabrication arretées dans l’industrie sucriére hongroise. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81007/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1984_01-02_053-059.pdf  |z Dokumentum-elérés