Növények egyes flavonoid vegyületeinek hatása a C-vitamin oxidativ átalakulására
Die Verfasserin untersuchte die oxydationshemmende Wirkung verschiedener flavonoidhaltiger Obstextrakte in Verbindung mit L-Ascorbinsäure. Die Oxydation wurde mit Hydrogenperoxid bei pH 3,1 und 90° C durchgeführt, die Reaktionszeit betrug 3 Stunden. Die Resultate wurden vermittels Titrierung mit Jod...
Elmentve itt :
Szerző: | Gábor Miklósné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81292 |
Hasonló tételek
-
L-aszkorbinsav oxidációja néhány flavonoid vegyület jelenlétében
Szerző: Gábor Miklósné, et al.
Megjelent: (1970) -
A főzővíz hőfokának és oxigéntartalmának hatása a C-vitamin-veszteségre
Szerző: Szőke Sándorné
Megjelent: (1965) -
C-vitamin kétféle módszerrel való meghatározásának összehasonlítása
Szerző: Jeney Endre, et al.
Megjelent: (1967) -
Besugárzott sertészsírminták oxidatív stabilitásának vizsgálata
Szerző: Formanek Zoltán
Megjelent: (1995) -
Narancs és narancslevek C-vitamin tartalmának összehasonlító vizsgálata = Comparative study of the vitamin-C content of orange and orange-juices
Szerző: Tolnay Pál, et al.
Megjelent: (2012)