The application of stepwise programmed stress in examination of rheological properties of meat and other solid foods

A szokásos penetrométerek viszonylag egyszerű úton alakíthatók át lépcsőzetesen változó deformáló feszültségek lérrehozására. Az alkalmazott feszültség mértékének változtatása a mérési idő függvényében értékes információkat nyújthat a vizsgált élelmiszerek reológiai tulajdonságairól. A módszer alkal...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tyszkiewicz Stanislaw
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1976
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 22 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80696
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szokásos penetrométerek viszonylag egyszerű úton alakíthatók át lépcsőzetesen változó deformáló feszültségek lérrehozására. Az alkalmazott feszültség mértékének változtatása a mérési idő függvényében értékes információkat nyújthat a vizsgált élelmiszerek reológiai tulajdonságairól. A módszer alkalmazhatóságát szerző különböző húskészítményeken, kenyéren és vajon mutatja be elemezve a reológiai görbékből leolvasható adatokat. Die üblichen Penetrometer sind auf einem verhältnismässig einfachem Weg zur Erzeugung stufenweise verändernden Spannungen umsetzbar. Die Veränderung des Masses der angewandten Spannung als Funktion der Messperiode kann wertvolle Informationen geben über die Theologischen Eigenschaften der untersuchten Lebensmittel. Die Anwendbarkeit der Methode wird — nebst einer Analyse der von den Theologischen Kurven ablesbaren Angaben — auf verschiedenen Fleischerzeugnissen, Brot und Butter gezeigt.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:322-327