Investigation of in vitro biological activity of young Hordeum vulgare leaf in correlation with its bioactive compounds
Young shoots of cereals are widely regarded as superfoods with health benefits attributed to their potential antioxidant activity and antioxidant-related effects (e.g. anticancer). The current study aimed to examine the chemical characteristics of Hordeum vulgare methanolic and aqueous extracts and...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Lantos Ferenc Váczi Vivien Gyalai Ingrid Süli-Zakar Tímea Szarvas Adrienn Tar Melinda Püski Péter Bajtel Ákos Kiss Tivadar |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2024
|
Sorozat: | BIOLOGIA FUTURA
75 No. 4 |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.1007/s42977-024-00227-1 |
mtmt: | 35089829 |
Online Access: | http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/34777 |
Hasonló tételek
-
Cell wall acidification in growing barley (Hordeum vulgare L.) leaves
Szerző: Visnovitz Tamás
Megjelent: (2011) -
A művelési mélység hatása az őszi árpa (hordeum vulgare l.) termesztésére
Szerző: Szabó György
Megjelent: (2022) -
Mycorrhizal functioning as part of the survival mechanisms of barley (Hordeum vulgare L) at long-term heavy metal stress
Szerző: Biró Borbála
Megjelent: (2005) -
Application of modeling calculations in the description of metal ion distribution of bioactive compounds in biological systems
Szerző: Kiss Tamás, et al.
Megjelent: (2012) -
Bioactive compounds of pumpkin juice assortments
Szerző: Moigradean Diana, et al.
Megjelent: (2018)