Termékfejlesztés és sikeresség

Absztrakt: Az igények kielégítésére szolgáló újabb és újabb megoldások különböző termékek, szolgáltatások és folyamatok formájában jelennek meg. Az új innovációk terjedésének felgyorsulása, amelyet a technológiai fejlődés és piaci követelmények változása hajt, a vállalatok innovációs kényszerében tü...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Zsótér Brigitta
Csízi Krisztina
Hampel György
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 2023
Sorozat:JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 18 No. 3-4
Tárgyszavak:
doi:10.14232/jtgf.2023.3-4.107-118

mtmt:34682280
Online Access:http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/29886
LEADER 02569nab a2200241 i 4500
001 publ29886
005 20240318104628.0
008 240318s2023 hu o 0|| hun d
022 |a 1788-7593 
024 7 |a 10.14232/jtgf.2023.3-4.107-118  |2 doi 
024 7 |a 34682280  |2 mtmt 
040 |a SZTE Publicatio Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Zsótér Brigitta 
245 1 0 |a Termékfejlesztés és sikeresség  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Zsótér Brigitta 
260 |c 2023 
300 |a 107-118 
490 0 |a JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK  |v 18 No. 3-4 
520 3 |a Absztrakt: Az igények kielégítésére szolgáló újabb és újabb megoldások különböző termékek, szolgáltatások és folyamatok formájában jelennek meg. Az új innovációk terjedésének felgyorsulása, amelyet a technológiai fejlődés és piaci követelmények változása hajt, a vállalatok innovációs kényszerében tükröződik. Felmérést készítettünk főleg alapárukat értékesítő kereskedésekben termékfejlesztési projektek sikerességéről fontosság-elégedettségi mátrix felhasználásával. A fontossági és elégedettségi rangsorok elemzése megmutatta, hogy a válaszadók alapvetően az árban és a marketingben történő változásokat részesítik előnyben, amelyek az eladhatóságot is javítanák. Ezeken felül biztató, hogy a termékeket a további hét vizsgálati szempontból (szín, jelölés, állag, eltarthatóság, súly, íz, csomagolás) pozitívan értékelték. Abstract: Newer and newer solutions for satisfying needs are constantly emerging in the form of different products, services and processes. The acceleration of the diffusion of innovation due to technological developments and changes in market requirements is reflected in the innovation needs of companies. We prepared a survey on the success of product development projects, mainly in trades selling staple foods, using an importance-satisfaction matrix. Analysis of the importance and satisfaction rankings shows that respondents generally support pricing and marketing changes that would also improve marketability. In addition, it is encouraging that the products were evaluated positively from the other seven examination aspects (colour, marking, texture, shelf life, weight, taste, and packaging). 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
700 0 1 |a Csízi Krisztina  |e aut 
700 0 1 |a Hampel György  |e aut 
856 4 0 |u http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/29886/1/107-118ZsoterCsiziHampel.pdf  |z Dokumentum-elérés