Természetesen gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokások – egy kvantitatív felmérés alapján
Kutatásunk témájául a lisztérzékenyek fogyasztói szokásainak vizsgálatát választottuk, ezen belül is a természetesen gluténmentes élelmiszerek diétában betöltött szerepére fókuszáltunk. A felméréshez kvantitatív standard kérőívet használtunk, melyet a kitöltők részére online volt elérhető. A vizsgá...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet
Nyíregyháza
2021
|
Sorozat: | ŐSHONOS- ÉS TÁJFAJTÁK – ÖKOTERMÉKEK – EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS – VIDÉKFEJLESZTÉS Minőségi élelmiszerek – Egészséges környezet – Fenntartható vidéki gazdálkodás
|
Tárgyszavak: | |
mtmt: | 32226038 |
Online Access: | http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/22604 |
Tartalmi kivonat: | Kutatásunk témájául a lisztérzékenyek fogyasztói szokásainak vizsgálatát választottuk, ezen belül is a természetesen gluténmentes élelmiszerek diétában betöltött szerepére fókuszáltunk. A felméréshez kvantitatív standard kérőívet használtunk, melyet a kitöltők részére online volt elérhető. A vizsgálatunk egyik alapfeltevése az volt, hogy a természetesen gluténmentes élelmiszerek segíthetik csökkenteni a diéta fenntartási költségeit, ezért a lisztérzékenyek előnyben részesítik ezen termékeket. Úgy látjuk, a kitöltők nagy része ha teheti, természetesen gluténmentes termékeket vásárol, de nagy százalékban vannak jelen azok, akik nem gondolják őket olcsóbbnak a gluténmentes diétás készítményeknél és nem is részesítik őket előnyben. Javasoljuk, a diéta kezdetén a lisztérzékenyeknek legyen biztosított több információ a diéta fenntartásának lehetőségeiről. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 9 257-265 |
ISBN: | 9786156032409 |