Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése
Napjainkban az egyszerű fogyasztók rengeteg csapdába, illetve hamis ajánlásokba belefuthatnak, köszönhetően, a felgyorsult információáramlásnak, amely az interneten megy végbe. Szerencsére manapság egyre több fogyasztó elmondhatja magáról, hogy tudatosan táplálkozik, és besorolhatja magát a „tudatos...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Szakdolgozat |
Megjelent: |
2018
|
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73709 |
Tartalmi kivonat: | Napjainkban az egyszerű fogyasztók rengeteg csapdába, illetve hamis ajánlásokba belefuthatnak, köszönhetően, a felgyorsult információáramlásnak, amely az interneten megy végbe. Szerencsére manapság egyre több fogyasztó elmondhatja magáról, hogy tudatosan táplálkozik, és besorolhatja magát a „tudatos fogyasztók” körébe. Sajnálatos módon, úgy gondolom, hogy ezen fogyasztók száma a táplálékkiegészítők piacán még nem annyira számottevő. Szakdolgozatomban a fehérjék biológiai szerepeiről, étrendi ajánlásairól, és szükségleteiről lesz szó, illetve egy saját, funkcionális termék fejlesztéséről. A termékeket különböző fehérjeforrásokból állítottuk elő, ahol figyelembe vettük a szakirodalmak által jegyzett ajánlásokat, és jótékony hatásokat. Célunk az volt, hogy kellemes érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező készítményt állítsunk elő, amelyet érzékszervi vizsgálatnak teszünk ki, illetve stabilitási vizsgálatnak. |
---|