Élelmiszeripari szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálata
A szakdolgozati munkám során a helyi húsipariból és tejiparból származó szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálatát végeztük el. A dielektromos jellemzőket mind statikus (állandó), mind áramló közegben vizsgáltuk. Ezen méréseket állandó hőmérsékleten és a hőmérséklet változtatásával egyaránt e...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Szakdolgozat |
Megjelent: |
2018
|
Kulcsszavak: | élelmiszeripar szennyvíz mikrohullám szerves anyag oldhatóság dielektromos állandó |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73367 |
Tartalmi kivonat: | A szakdolgozati munkám során a helyi húsipariból és tejiparból származó szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálatát végeztük el. A dielektromos jellemzőket mind statikus (állandó), mind áramló közegben vizsgáltuk. Ezen méréseket állandó hőmérsékleten és a hőmérséklet változtatásával egyaránt elvégeztük, hogy tudomást szerezzünk arról, hogy a mikrohullám termikus hatás befolyásolja-e a szennyvíz dielektromos állandójának és dielektromos veszteségi tényezőjének értéket. Az eredményeink alapján megállapítható volt, hogy a szennyvíz a termikus hatásra irreverzibilis szerkezeti változást szenvedett, ami a dielektromos állandó értékének csökkenésében mutatkozott meg. Továbbá az is világossá vált számunkra, hogy a dielektromos állandó és a szerves anyag oldhatósága között szoros lineáris korrelációs összefüggés van. |
---|