Élelmiszeripari szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálata

A szakdolgozati munkám során a helyi húsipariból és tejiparból származó szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálatát végeztük el. A dielektromos jellemzőket mind statikus (állandó), mind áramló közegben vizsgáltuk. Ezen méréseket állandó hőmérsékleten és a hőmérséklet változtatásával egyaránt e...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Berta Adrienn
További közreműködők: Beszédes Sándor (Témavezető)
Hodúr Cecília (Témavezető)
Dokumentumtípus: Szakdolgozat
Megjelent: 2018
Kulcsszavak:élelmiszeripar szennyvíz
mikrohullám
szerves anyag oldhatóság
dielektromos állandó
Tárgyszavak:
Online Access:http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73367
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szakdolgozati munkám során a helyi húsipariból és tejiparból származó szennyvizek dielektromos jellemzőinek vizsgálatát végeztük el. A dielektromos jellemzőket mind statikus (állandó), mind áramló közegben vizsgáltuk. Ezen méréseket állandó hőmérsékleten és a hőmérséklet változtatásával egyaránt elvégeztük, hogy tudomást szerezzünk arról, hogy a mikrohullám termikus hatás befolyásolja-e a szennyvíz dielektromos állandójának és dielektromos veszteségi tényezőjének értéket. Az eredményeink alapján megállapítható volt, hogy a szennyvíz a termikus hatásra irreverzibilis szerkezeti változást szenvedett, ami a dielektromos állandó értékének csökkenésében mutatkozott meg. Továbbá az is világossá vált számunkra, hogy a dielektromos állandó és a szerves anyag oldhatósága között szoros lineáris korrelációs összefüggés van.