A lipidek papírkromatográfiás meghatározása
Der Verfasser gibt eine kurze Übersicht über die papierchromatonraphische Trennung der Lipoide. Er bespricht diejenigen Methoden, mit weicheg man in ihrem Institut die qualitative und quantitative Trennung der kurz- und langkettigen Fettsäuren, der Triglyceride und der Phospholipide durchführt. A sh...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1966
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81167 |
LEADER | 01919nab a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta81167 | ||
005 | 20230911113749.0 | ||
008 | 230911s1966 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a fre | ||
041 | |a rus | ||
100 | 2 | |a Lukácsné Hágony Piroska | |
245 | 1 | 2 | |a A lipidek papírkromatográfiás meghatározása |h [elektronikus dokumentum] / |c Lukácsné Hágony Piroska |
260 | |a Lapkiadó Vállalat |b Budapest |c 1966 | ||
300 | |a 207-212 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények | |
520 | 3 | |a Der Verfasser gibt eine kurze Übersicht über die papierchromatonraphische Trennung der Lipoide. Er bespricht diejenigen Methoden, mit weicheg man in ihrem Institut die qualitative und quantitative Trennung der kurz- und langkettigen Fettsäuren, der Triglyceride und der Phospholipide durchführt. A short survey is given of the separation of lipides by paper chromatography. The methods successfully employed in the Institute for the qualitative and quantitative paper chromatographic determination of short-chain and longchain fatty acids, triglicerides and phospholipides are described in detail. L’auteur donne un aper^u de la séparation des lipides par la Chromatographie sur papier. Elle décrit les méthodes de Chromatographie au papier qui servent dans notre institut pour la détermination qualitative et quantitative des acides gras á chaine courte et á longue chaine, des triglycérides et des phosphoiipides. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81167/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_04_207-212.pdf |z Dokumentum-elérés |