Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok I. sör eredeti extrakt tartalmának meghatározása /

The evaluation and the results obtained by inter-laboratory test of the distillation’s method prescribed by the standard MSZ 8761/3 — 77 for the determination of the extract content of the beer are described. The author evaluates the results of 17 food control stations in case of two different sampl...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fekete Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1984
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 30 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszerkémia - sör
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81023
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:The evaluation and the results obtained by inter-laboratory test of the distillation’s method prescribed by the standard MSZ 8761/3 — 77 for the determination of the extract content of the beer are described. The author evaluates the results of 17 food control stations in case of two different samples by the standard ISO 5725 using in the statistical analysis of the data Cochran’s maximum variance test and Dixon’s outlier test. The repeatability is 0,13%, the reproducibility is 0,25%. L’auteur fait connaitre l’interpretation et les résultats de l’essai interlaboratoire organisé á examiner la méthode concluante mentionnée ci-dessus. Á la base des données de deux échantillons de biére différents il établit selon la norme ISO 5725-1981. II sélectionne les données par l’analyses Cochran et Dixon. La répétabilité de la méthode est 0,13%, la reproductibilité est 0,25%.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:145-148
ISSN:0422-9576