A raffinóztartalom meghatározása melaszokban
Eine enzymatische analytische Methode wurde zur Bestimmung des Raffinosegehaltes von Melassen entwickelt. Nachdem die Melassen neben grossen Mengen (etwa 50%) von Saccharose wenig Raffinose (unter 1%) enthalten, wurde die spezifische Bestimmung der Raffinose auf Grund der Messung des Galactosegehalt...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Polacsekné Rácz Mária Szép Ivánné Vámosné Vigyázó Lilly |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1982
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
28 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80932 |
Hasonló tételek
-
A búza lipoxigenáz-aktivitásának meghatározása
Szerző: Pálosiné Szánthó Vilma, et al.
Megjelent: (1981) -
Gyümölcs-félék enzimes barnulásának mérése Spekol spektrokoloriméterrel
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1975) -
Kozmaolajok összetételének gázkromatográfiás meghatározása
Szerző: Ötvös Irma, et al.
Megjelent: (1976) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában I. az enzimes analízis elméleti alapjai /
Szerző: Törley Dezső, et al.
Megjelent: (1978) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában II. állati eredetű élelmiszerek analitikája /
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1978)