Viscosity of Cuban molasses

A kubai cukorgyárakból származó nagyszámú curkornádmelasz minta vizsgálata alapján megállapítható, hogy a melaszok a 40 —80 °C tartományban pszeudoplasztikus testként jellemezhetők. A „Rheotest” rotációs viszkoziméteren mért adatok és a kolloid anyag tartalom között nem sikerült egyértelmű összefügg...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Boue Montero Raul
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1981
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 27 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80920
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A kubai cukorgyárakból származó nagyszámú curkornádmelasz minta vizsgálata alapján megállapítható, hogy a melaszok a 40 —80 °C tartományban pszeudoplasztikus testként jellemezhetők. A „Rheotest” rotációs viszkoziméteren mért adatok és a kolloid anyag tartalom között nem sikerült egyértelmű összefüggést találni. A melaszok viszkozitását alapvetően a hőmérséklet és a szárazanyag tartalom befolyásolja.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:291-296
ISSN:0422-9576