Zur Leitung und Planung der Qualitätsentwicklung von Lebensmitteln in der DDR in den 80er Jahren
Az NDK-ban a 80-as években az élelmiszerek minőségfejlesztésének irányításánál és tervezésénél-azok a tudományos-műszaki megoldások képezik a súlyponti feladatot, amelyek a belföldi nyersanyagok hatékonyabb nemesítéséhez, a közbenső termékek jelentős minőségjavításához vezetnek kisebb anyag- és ener...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1981
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
27 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripar - minőségszabályozás - Németország - 1980-as évek, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek - Németország - 1980-as évek |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80912 |
Tartalmi kivonat: | Az NDK-ban a 80-as években az élelmiszerek minőségfejlesztésének irányításánál és tervezésénél-azok a tudományos-műszaki megoldások képezik a súlyponti feladatot, amelyek a belföldi nyersanyagok hatékonyabb nemesítéséhez, a közbenső termékek jelentős minőségjavításához vezetnek kisebb anyag- és energiamennyiségeket igénylő technológiák alkalmazásával. Biztosítani kell továbbá az alapvető szükségletek kielégítésére szabványos minőségű termékek széles skáláját, az élelmiszertermelés számára pedig a szállítás stabil minőségi szintjét. E téren is a cél a minőségi munka magas szintjének az elérése: valamennyi tartalék feltárása és a veszteségek kiküszöbölése, hogy a továbbiakban hatékonyan reprodukálható legyen. In the management and planning of the quality development of foods in thi German Democratic Republic in the eighties scientific-technical solutions о problems are in the foreground which are leading to a more effective improvemen of domestic raw materials and to an essential rise of the quality of intermediate: on the basis of technologies saving bath material and energy. Furthermore, a wid< assortment of products of fundamental need in a fair standard quality and ; stable level of quality must be ensured in the field of contractor products for th< food industry. Here the aim must be to obtain a high level of work of first quality the utilisation of all reserves and the elimination of losses in order to raise th' efficiency of the work in all steps of the reproduction process. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 219-224 |
ISSN: | 0422-9576 |