Polifenoloxidáz-inhibitorok hatása az alma enzimes barnulására
Vergleichende Modellversuche wurden mit einigen in der Lebensmittelindustrie angewendeten und eventuell anwendbaren Inhibitoren der enzymatischen Bräunung durchgeführt, um die nachteilige Farbänderung des Apfels während seiner Verarbeitung zu verhindern. Schnitzel der sich rasch bräunenden Starkingä...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Gajzágó Ildikó Vámosné Vigyázó Lilly Sümeghyné Kerezsi Natasa |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1981
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
27 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80903 |
Hasonló tételek
-
Gyümölcs-félék enzimes barnulásának mérése Spekol spektrokoloriméterrel
Szerző: Gajzágó Ildikó, et al.
Megjelent: (1975) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában I. az enzimes analízis elméleti alapjai /
Szerző: Törley Dezső, et al.
Megjelent: (1978) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában II. állati eredetű élelmiszerek analitikája /
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1978) -
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában III. növényi eredetű élelmiszerek analitikája /
Szerző: Vámosné Vigyázó Lilly, et al.
Megjelent: (1979) -
Búzafajták, őrlemények és száraztészták polifenoloxidáz-aktivitás vizsgálata
Szerző: Temesvári János
Megjelent: (1986)