Derivatographic detection of pig's fat in other animal fats
Egyszerű és gyors módszert írnak le a sertészsír kimutatására más állati zsírokban vagy hidrogénezett növényi olajokhoz keverten. Az eljárásnál nincs szükség előzetes elválasztásra, és alkalmasnak bizonyult a sertészsír jelenlétének kimutatására egyes importált húskonzervekben. Eine einfache und ras...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1976
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
22 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80652 |
Tartalmi kivonat: | Egyszerű és gyors módszert írnak le a sertészsír kimutatására más állati zsírokban vagy hidrogénezett növényi olajokhoz keverten. Az eljárásnál nincs szükség előzetes elválasztásra, és alkalmasnak bizonyult a sertészsír jelenlétének kimutatására egyes importált húskonzervekben. Eine einfache und rasche Methode wird zum Nachweis des Schweinefet ts in anderen tierischen Fetten oder in Fettgemischen m it hydrierten Pflanzenöl en eschrieben. Bei der Methode wird keine vorangehende Abtrennung benöti gt, und dieMethode erwies sich als geeignet, in einigen importierten Fleischkons erven die Gegenwart von Schweinefleisch nachwuweisen. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 59-63 |