Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma II. az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása OPA/TATG származékképzés után /
A kidolgozott módszer alkalmazható az α-aminosav enantiomerek szétválasztására és meghatározására az o-ftálaldehiddel (OPA) és az optikailag aktív 2,3,4,6-tetra-Oacetil-1-tio-β-glükopiranoziddal történô származékképzés után fordított fázisú folyadékkromatográfiával. A származékképzés során a reakció...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Folestad Staffan Tivesten Anna Csapó János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1994
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
40 No. 1 |
Kulcsszavak: | Folyadékkromatográfia - biokémia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80507 |
Hasonló tételek
-
Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma III. jelentőségük, meghatározásuk és fiziológiai hatásuk a szakirodalom alapján /
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (1994) -
Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma I. az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása az 1-/9-fluorenil/etil-kloroformáttal történő származékképzés után fordított fázisú folyadékkromatográfiával /
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (1993) -
Takarmányok és élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása különböző fehérje hidrolízis módszerekkel
Szerző: Csapó János
Megjelent: (1983) -
Takarmányok aminosav összetételének meghatározása GC-MS módszerrel
Szerző: Muránszky Géza
Megjelent: (1996) -
Takarmányok és élelmiszerek triptofántartalmának meghatározása fotometriásan és ioncserés oszlopkromatográfiával
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (1986)