Italaink alumínium tartalmáról

A szerzõk vizsgálták egyes italok aluminiumtartalmát. Megállapították, hogy az aluminium edényekben lévõ italok aluminium-tartalma forraláskor és tároláskor jelentõsen megemelkedett. Igen nagy egyes üdítõitalaink aluminium-tartalma is. Ez a táplálkozásfiziológiailag kedvezõtlen jelenség különösen eg...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Nagy Enikő
Jobst Kázmér
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1993
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 39 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80475
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szerzõk vizsgálták egyes italok aluminiumtartalmát. Megállapították, hogy az aluminium edényekben lévõ italok aluminium-tartalma forraláskor és tároláskor jelentõsen megemelkedett. Igen nagy egyes üdítõitalaink aluminium-tartalma is. Ez a táplálkozásfiziológiailag kedvezõtlen jelenség különösen egyes betegségek esetén és idõs emberek számára hátrányos. The aluminium content of several beverages was studied. It was concluded, that the aluminium content of beverages kept in aluminium dishes significantly grew under boiling and storage. The aluminium content of some soft drinks was also very high. This phenomenon, disadvantageous from the point of view of nutrition physiology is especially detrimental for elderly people and in special illnesses. Verfasser haben den Aluminium-Gehalt einzelner Getränke untersucht. Es wurde festgestellt, daß der Aluminium-Gehalt der in Alu-Gefäßen befindlichen Getränke beim Sieden und Lagern wesentlich anstieg. Der Aluminium-Gehalt verschiedener Erfrischungsgetränke liegt ebenfalls ziemlich hoch. Diese ernährungsphysiologisch ungünstige Erscheinung ist insbesondere im Falle einzelner Krankheiten und für alte Menschen nachteilig.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:202-205
ISSN:0422-9576