Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása
A szerző a gabonafélék és egyéb élelmiszerek szeléntartalmának fluorimetriás meghatározásához új roncsolási módszert dolgozott ki. A módszer abban különbözik az eddig leírt módszerektől, hogy a roncsolás csak kénsav-hidrogénperoxid eleggyel történik zárt üvegkészülékben. A módszer jól reprodukálható...
Elmentve itt :
Szerző: | H. Végh Emőke |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1988
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
34 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80275 |
Hasonló tételek
-
Takarmánypremixek anorganikus szeléntartalmának spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Sarudi Imre, et al.
Megjelent: (1986) -
Élelmiszerek szeléntartalmának meghatározása és szintfelmérése I. szelénkoncentráció meghatározása hidridgenerátoros atomabszorpciós spektrometriával /
Szerző: Molnár Jeannette, et al.
Megjelent: (1995) -
Élelmiszerek szeléntartalmának meghatározása és szintfelmérése II. gyors étkeztetésben kínált készételek szeléntartalma Skóciában /
Szerző: Molnár Jeannette, et al.
Megjelent: (1995) -
Vizsgálati módszerek gabonafélék csírázottságának meghatározására
Szerző: Salgó András, et al.
Megjelent: (1998) -
Hagyományos gabonafélék új termékfejlesztési lehetőségei
Szerző: Léder Ferencné
Megjelent: (2003)