Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában V. rész röntgenfluoreszcenciás elemzés /
A szerzők a dolgozatban ismertetik a röntgenfluoreszcenciás analízis (XRF) jelvét, az alkalmazható sugárforrásokat, s tárgyalják a módszer élelmiszeranalitikai llehetőségeit. Ismertetik 125I izotópos gerjesztéssel végzett vizsgálataikat, amelyek :során talaj-, gyep- és csontminták összetételét mérté...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szabó S. András Kiss Béla Liszonyiné Gacsályi Márta Török Gábor |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80229 |
Hasonló tételek
-
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1977) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában X. gamma-aktivációs analízis /
Szerző: Szabó S. András
Megjelent: (1993) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában II.
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1979) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IV.
Szerző: Szabó S. András, et al.
Megjelent: (1982) -
Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában III.
Szerző: Szabó S. András, et al.
Megjelent: (1982)