Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában V. rész röntgenfluoreszcenciás elemzés /

A szerzők a dolgozatban ismertetik a röntgenfluoreszcenciás analízis (XRF) jelvét, az alkalmazható sugárforrásokat, s tárgyalják a módszer élelmiszeranalitikai llehetőségeit. Ismertetik 125I izotópos gerjesztéssel végzett vizsgálataikat, amelyek :során talaj-, gyep- és csontminták összetételét mérté...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó S. András
Kiss Béla
Liszonyiné Gacsályi Márta
Török Gábor
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1986
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 32 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80229

Hasonló tételek