Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése

A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Zsarnóczay Gabriella
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79938
LEADER 02030nab a2200253 i 4500
001 acta79938
005 20230826091909.0
008 230726s1997 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
100 1 |a Zsarnóczay Gabriella 
245 1 0 |a Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Zsarnóczay Gabriella 
260 |a Q & M Kft.  |b Budapest  |c 1997 
300 |a 185-197 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 43 No. 3 
520 3 |a A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase test for monitoring the heat treatment of meat and meat products was modified by the author in a former study. This paper discusses the repeatibility and reproducibility of the new method as reflected by the results of an international interlaboratory test organised by the author. Verfasser hat durch frühere Arbeiten die Phosphataseprobe mit anderen Wissenschaftlern modifiziert, die für die Überprüfung der Hitzebehandlung von Fleisch und Fleischprodukten genutzt wird. In diesem Artikel werden die Wiederholbarkeit und Vergleichbarkeit der neuen Methode auf der Grundlage des durch den Verfasser organisierten internationalen Ringtestes diskutiert. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79938/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_03_185-197.pdf  |z Dokumentum-elérés