Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel

Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Lay...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Kovács Ágnes
Simonné Sarkadi Lívia
Mincsovics Emil
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79928
LEADER 02022nab a2200277 i 4500
001 acta79928
005 20230826091905.0
008 230725s1997 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
100 1 |a Kovács Ágnes 
245 1 0 |a Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Kovács Ágnes 
260 |a Q & M Kft.  |b Budapest  |c 1997 
300 |a 104-111 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 43 No. 2 
520 3 |a Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Layer Chromatographic Method was developed for determination of biogenic amines in foods. The method developed for the Personal OPLC equipment could be used for rapid and efficient qualitativ and quantitativ determination of biogenie amines in cheese of type Trappista and in couliflower. Eine dünschichtchromatographische Methode mit Überdruck wurde für die Bestimmung der in Lebensmitteln vorkommenden biogenen Amine erarbeitet. Die für Personal OPLC erarbeitete Methode wurde für den schnellen und effektiven Nachweis sowie für die quantitative Bestimmung von biogenen Aminen in Trappista Käse und Blumenkohl angewandt. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 2 |a Simonné Sarkadi Lívia  |e aut 
700 0 2 |a Mincsovics Emil  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79928/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_104-111.pdf  |z Dokumentum-elérés