A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon új irányatok az élelmiszerkémiában /

A közlemény beszámol az 1996. szeptember 25–27. között Prágában megtartott „Chemical Reactions in Foods III.” nemzetközi szimpóziumon elhangzott elõadásokról. A fõbb témakörök érintették a polifenolok elõfordulását és reakcióit élelmiszerekben, a nagynyomású technológia hatására bekövetkezõ változás...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lásztity Radomir
Testületi szerző: Chemical Reactions in Foods (3.) (1996) (Prága)
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszerkémia - konferencia - beszámoló
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79920
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A közlemény beszámol az 1996. szeptember 25–27. között Prágában megtartott „Chemical Reactions in Foods III.” nemzetközi szimpóziumon elhangzott elõadásokról. A fõbb témakörök érintették a polifenolok elõfordulását és reakcióit élelmiszerekben, a nagynyomású technológia hatására bekövetkezõ változásokat élelmiszerekben, a lipidek oxidatív változásait, az antioxidánsokat, valamint a szénhidrátok és fehérjék változásait. A posztereket az egyes fõbb élelmiszer-összetevõk (fehérjék, szénhidrátok, lipidek, vitaminok, aroma- és színezõ adalékanyagok és kontaminánsok) szerint csoportosították. This publication gives an account on the presentations delivered at „Chemical Reactions in Foods III.” International Symposium held 25−27 September 1996 in Prague. The most important items concerned the polyphenols’ occurrence and reactions in foodstuffs, changes induced by high-pressure technologies in foodstuffs, oxidative changes of lipids, the antioxidants as well as the modification of carbohydrates and proteins. Posters were grouped according to the main food components (proteins, carbohydrates, lipids, vitamins, aroma and colouring additives as well as contaminants). In der Publikation wird über das in Prag vom 25−27. September 1996 durchgeführte internationale Symposium „Chemical Reactions in Foods III.” berichtet. Die wichtigeren Themen waren folgende: Vorkommen und Reaktionen von Polyphenolen in Lebensmitteln, die durch die Hochdruck− Technologie eintretenden Änderungen in Lebensmitteln, die oxidativen Änderungen von Lipiden, die Antioxidanten sowie die Änderungen von Kohlenhydraten und Eiweißstoffen. Die Postervorträge wurden nach den Lebensmittelbestandteilen (Eiweißstoffe, Kohlenhydrate, Lipide, Vitamine, Aroma und Farbstoffe sowie Kontaminanten) zusammengefaßt.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:46-51
ISSN:0422-9576