A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata

Az almalé-sűrítmények bemutatott vizsgálati eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a magyar almalé-sűrítmények általában jó minőségűek, hamisításra utaló jellel 12 év alatt nem találkoztunk. Import almalé-sűrítmények között viszont találtunk nem deklarált hozzáadott citromsavat tartalmazó, illetv...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Boross Ferenc
Tóth Tiborné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2007
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 53 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79781
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az almalé-sűrítmények bemutatott vizsgálati eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a magyar almalé-sűrítmények általában jó minőségűek, hamisításra utaló jellel 12 év alatt nem találkoztunk. Import almalé-sűrítmények között viszont találtunk nem deklarált hozzáadott citromsavat tartalmazó, illetve magas nitrát-tartalmú mintát. Import készítmények esetén feltétlenül indokolt a vásárlást megelőző vizsgálat. A magyar sűrítményekkel higiénés problémák ritkán fordulnak elő.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:88-94
ISSN:0422-9576