CHIO CHIPS termékek vizsgálata = Investigation of potato chio chips products

Burgonyából gyártott chips termékek összetételi és mikrobiológiai vizsgálatainak eredményeit ismerteti a dolgozat. Megállapítható volt, hogy a vizsgált chips készítmények magas energiatartalmú, kiváló élvezeti értékű termékek. Előnyük, hogy a szénhidráttartalom döntő része komplex szénhidrát (kemény...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Tolnay Pál
Szabó S. András
Ágyai Szabó Gábor
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: EOQ MNB Budapest 2013
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 59 No. 1-2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Mikrobiológia, Élelmiszerkémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79581
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Burgonyából gyártott chips termékek összetételi és mikrobiológiai vizsgálatainak eredményeit ismerteti a dolgozat. Megállapítható volt, hogy a vizsgált chips készítmények magas energiatartalmú, kiváló élvezeti értékű termékek. Előnyük, hogy a szénhidráttartalom döntő része komplex szénhidrát (keményítő). A növényi zsír (pálmaolaj, napraforgóolaj) alkalmazása miatt magas a MUFA és PUFA tartalom, s kedvező a Mg:Ca és a K:Na arány. About the results of analytical and microbiological investigations of chips products is reported. It has been stated that the investigated chips samples had excellent sensory properties and high energy content. It is an advantage, that the dominant part of carbohydrate content is complex carbohydrate (starch). The MUFA and PUFA content are high, because of application of vegetable oil (palm and sunflower) in the processing technology and the Mg:Ca and K:Na ratios are also favourable from point of view of nutrition physiology.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:43-48
ISSN:0422-9576