SPME-GC technika alkalmazása élelmiszertechnológiai kutatásokban = Application of SPME-GC technique in research of food-technology
Az illékony komponensek vizsgálata számos tudományterületen fontos feladat. Ez különösen igaz az élelmiszertudomány esetében, ahol sok esetben ezeknek a vegyületeknek nemcsak mint kémiai markerekként van jelentősége, hanem részt vesznek az illat, mint érzékszervi tulajdonság kialakításában is. Az il...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Dalmadi István Fail József Hitka Géza Balla Csaba |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2011
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
57 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia - kutatás, Élelmiszertudomány - kutatás, Analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79546 |
Hasonló tételek
-
Determination of volatile metabolite markers using HS-SPME-GC-MS technique = Illékony anyagcseremarkerek meghatározása HS-SPME-GC-MS technikával
Szerző: Juhász Loretta, et al.
Megjelent: (2015) -
Application of the SPME technique for determinate the quality indicators of dairy products
Szerző: Székelyhidi Rita, et al.
Megjelent: (2020) -
SPME technika alkalmazása a tejipari termékek minőségi mutatóinak meghatározásához
Szerző: Székelyhidi Rita, et al.
Megjelent: (2020) -
Takarmányok aminosav összetételének meghatározása GC-MS módszerrel
Szerző: Muránszky Géza
Megjelent: (1996) -
A friss és aszalt kajszibarack illattulajdonságainak összehasonlítása GC-MS módszerrel
Szerző: Csóka Mariann, et al.
Megjelent: (2007)