Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results
Both bread and spices play an important role in our daily diet. Basil is an extremely popular spice, the beneficial effects of which have long been known. This is why the enrichment of breads with commercially available dried basil was carried out. In the case of basil, its antioxidant and element c...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Varga-Kántor Andrea Alexa Loránd Topa Emőke Kovács Béla Czipa Nikolett |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2021
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
67 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Kenyér, Fűszer, Bazsalikom |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2021/4-3-ENG |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79444 |
Hasonló tételek
-
Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread
Szerző: Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2019) -
Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2022) -
Evaluation of rheological, sensory and nutritional qualities in gluten-free bread formulations [abstract] /
Szerző: Xhabiri Gafur, et al.
Megjelent: (2024) -
Comparison of chemical characteristics and technological parameters in durum wheat based breads enriched with hemp seed flour
Szerző: Benes Eszter Luca, et al.
Megjelent: (2019) -
Basil essential oil (Ocimum basilicum) in vitro antifungal properties and antioxidant activity
Szerző: Valková Veronika, et al.
Megjelent: (2022)