Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization

In our work, the quality characteristics and nutritional parameters of red fruits were examined in their fresh state and after lyophilization. The purpose of the comparison was to assess the effect of freeze drying on these fruits. The elemental and dry matter content of fresh fruits was determined,...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Topa Emőke
Alexa Loránd
Varga-Kántor Andrea
Kovács Béla
Czipa Nikolett
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2021
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 67 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Gyümölcs - fagyasztva szárítás, Élelmiszervizsgálat
Tárgyszavak:
doi:10.52091/EVIK-2021/4-2-ENG

Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79442
LEADER 01855nab a2200289 i 4500
001 acta79442
005 20230826080534.0
008 230713s2021 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
024 7 |a 10.52091/EVIK-2021/4-2-ENG  |2 doi 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Topa Emőke 
245 1 0 |a Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Topa Emőke 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2021 
300 |a 3657-3664 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 67 No. 4 
520 3 |a In our work, the quality characteristics and nutritional parameters of red fruits were examined in their fresh state and after lyophilization. The purpose of the comparison was to assess the effect of freeze drying on these fruits. The elemental and dry matter content of fresh fruits was determined, and the changes in their total phenolic compound and flavonoid content, as well as their vitamin C and acid content. A slight increase in the total phenolic compound and flavonoid content and a smaller decrease in the vitamin C content were observed, while the quantity of total acids was reduced in the sample to almost one-third after lyophilization. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszeripari technológia, Gyümölcs - fagyasztva szárítás, Élelmiszervizsgálat 
700 0 1 |a Alexa Loránd  |e aut 
700 0 2 |a Varga-Kántor Andrea  |e aut 
700 0 2 |a Kovács Béla  |e aut 
700 0 2 |a Czipa Nikolett  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79442/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_04_3657-3664.pdf  |z Dokumentum-elérés