Application of eye-tracking methodology in food researches

Eye-tracking is a widely applied tool to follow the human gaze direction. Due to the excessive technical development of eye-trackers, nowadays several fields of applications are available. A new field is food research where numerous questions can be answered by the analysis of gazing behaviour. The...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Gere Attila
Rashed Mahmoud Said
Kókai Zoltán
Sipos László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2017
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 63 No. 3
Kulcsszavak:Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79165
LEADER 01707nab a2200265 i 4500
001 acta79165
005 20230826081757.0
008 230707s2017 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Gere Attila 
245 1 0 |a Application of eye-tracking methodology in food researches  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Gere Attila 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2017 
300 |a 1628-1632 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 63 No. 3 
520 3 |a Eye-tracking is a widely applied tool to follow the human gaze direction. Due to the excessive technical development of eye-trackers, nowadays several fields of applications are available. A new field is food research where numerous questions can be answered by the analysis of gazing behaviour. The methodology might be applied not only in food marketing, but also in sensory analysis and consumer studies. In our article, we aim to introduce the principles of eye-tracking along with the major eye-movements and describe the meanings of the measured variables. Furthermore, several applications are introduced from food sciences. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer 
700 0 1 |a Rashed Mahmoud Said  |e aut 
700 0 1 |a Kókai Zoltán  |e aut 
700 0 1 |a Sipos László  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79165/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1628-1632.pdf  |z Dokumentum-elérés