Insects as "new" foods

The rapid growth of world population and the scarcity of natural resources are serious problems from an agricultural point of view, therefore, sustainable food production is an increasingly important issue. According to researchers, insects could mean the solution to the impending “protein crisis”,...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Kemenczei Ágnes
Izsó Tekla
Bognár Lajos
Kasza Gyula
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2016
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 62 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszerbiztonság, Rovarok fogyasztása
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79089
LEADER 01947nab a2200265 i 4500
001 acta79089
005 20230826082032.0
008 230706s2016 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Kemenczei Ágnes 
245 1 0 |a Insects as "new" foods  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Kemenczei Ágnes 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2016 
300 |a 1114-1119 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 62 No. 2 
520 3 |a The rapid growth of world population and the scarcity of natural resources are serious problems from an agricultural point of view, therefore, sustainable food production is an increasingly important issue. According to researchers, insects could mean the solution to the impending “protein crisis”, among other things. In recent years, society’s interest in the consumption of foods made of insects increased significantly in Europe, but it should be mentioned that entomophagy (the consumption of insects) is not a new phenomenon, because hints of it can already be found in the Bible. Several studies, discussing mainly the advantages and possible risks of insect consumption have already been prepared, however, our knowledge is still very limited. Although legislation is far from being uniform, we have to be prepared that, sooner or later, foods made of insects are likely to become part of our everyday diet. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszerbiztonság, Rovarok fogyasztása 
700 0 1 |a Izsó Tekla  |e aut 
700 0 1 |a Bognár Lajos  |e aut 
700 0 1 |a Kasza Gyula  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79089/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_02_1114-1119.pdf  |z Dokumentum-elérés