Rovarok mint "új" élelmiszerek
A világ népességének gyors növekedése és a természeti erőforrásaink szűkössége komoly probléma a mezőgazdaság szempontjából, ezért a fenntartható élelmiszertermelés egyre fontosabb kérdés. Kutatók szerint a küszöbön álló „fehérjekrízis” megoldását többek között a rovarok jelenthetik. Az utóbbi évekb...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kemenczei Ágnes Izsó Tekla Bognár Lajos Kasza Gyula |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2016
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
62 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság, Rovarok fogyasztása |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79088 |
Hasonló tételek
-
Insects as "new" foods
Szerző: Kemenczei Ágnes, et al.
Megjelent: (2016) -
Új élelmiszerek allergén kockázatai
Szerző: Maczó Anita
Megjelent: (2017) -
A chiamag mint új élelmiszer
Szerző: Kemenczei Ágnes, et al.
Megjelent: (2017) -
Élelmiszerek tárolása a magánháztartásokban
Szerző: Bognár Antal, et al.
Megjelent: (2000) -
Funkcionális élelmiszerek
Szerző: Csapó János, et al.
Megjelent: (2019)