Pálinkafogyasztási szokások Magyarországon

A pálinka megítélése az elmúlt két évtizedben pozitív irányban változott, a negatív sztereotípiák eltűnőben vannak, sikere töretlen, a fogyasztók számára a pálinka egyre inkább tradíciót, értéket képviselő igazi magyar ital. Jelen tanulmány célja a pálinkához kapcsolódó fogyasztói attitűd komponense...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Mucha László
Oravecz Titanilla
Totth Gedeon
Testületi szerző: Társadalmi és gazdasági folyamatok elemzésének kérdései a XXI. században (2019) (Szeged)
Dokumentumtípus: Könyv része
Megjelent: 2020
Sorozat:Társadalmi és gazdasági folyamatok elemzésének kérdései a XXI. században
Kulcsszavak:Hungarikum, Pálinkafogyasztás, Fogyasztói magatartás
Tárgyszavak:
doi:10.14232/tgfek21sz.19

Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/72018
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A pálinka megítélése az elmúlt két évtizedben pozitív irányban változott, a negatív sztereotípiák eltűnőben vannak, sikere töretlen, a fogyasztók számára a pálinka egyre inkább tradíciót, értéket képviselő igazi magyar ital. Jelen tanulmány célja a pálinkához kapcsolódó fogyasztói attitűd komponensek azonosítására irányuló empirikus kutatás szakirodalmi megalapozása. A többlépcsős kutatási folyamat első fázisa a hazai szakirodalom áttekintése, valamint egy 2018- as kvalitatív felmérés értékelése hagyományos tartalomelemzéssel. A pálinkával kapcsolatos attitűdökben az elmúlt 6-10 évben olyan változás történt, ami a pálinka-imázs javulásának lassulását jelentette. Mindenképpen érdemes továbbra is erősíteni a pálinka pozicionálását a minél szélesebb körű ismertség, és elismertség érdekében, hiszen a pálinka értékes alapanyagból előállított hazai szeszes ital, mely kategóriájában értékét tekintve felveszi a versenyt a világszerte elismert konkurens termékekkel. The image of the pálinka has changed positively in the past two decades, the negative stereotypes have been disappearing, its success is unbroken, and for consumers the pálinka is increasingly a Hungarian product representing tradition and value. The aim of this study is providing a foundation for the empirical research to identify the components of consumer attitudes related to pálinka. The first phase of the multistage research process is working at the Hungarian literature about the pálinka, and the evaluation of a qualitative survey 2018 using traditional content analysis. There have been changes in attitudes related to pálinka over the last 6-10 years, which means a slowdown in the improvement of the pálinka image. It is certainly worthwhile to continue and strengthen the positioning of the pálinka for the public awareness and recognition, because the pálinka is one of the most valuable Hungarian alcoholic beverages, which in its category competes with the well-known and recognized products worldwide.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:281-291