Sütőipar fejlesztési irányai napjainkban
A fogyasztók különböző táplálkozási igényei újabb és újabb követelményeket támasztanak az élelmiszerekkel szemben, ami számos innovációt követel meg a vállalatoktól. Az említett igényeket követő trendek egységes célja a fogyasztók egészséges táplálkozásának biztosítása. A trendek kialakításában jele...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Szeged
2019
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
14 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripar fejlesztése, Sütőipar, Innováció, Fogyasztói magatartás |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/67548 |
Tartalmi kivonat: | A fogyasztók különböző táplálkozási igényei újabb és újabb követelményeket támasztanak az élelmiszerekkel szemben, ami számos innovációt követel meg a vállalatoktól. Az említett igényeket követő trendek egységes célja a fogyasztók egészséges táplálkozásának biztosítása. A trendek kialakításában jelentős szerepe van az egyének életmódjának, egészségügyi állapotának, továbbá a technológia- és a tudomány fejlődésének. A folyamatosan változó trendek követése az élelmiszeripar összes szakágazatára hatással van, így a sütőipar, mint alapélelmiszert előállító ágazat, sem képez ez alól kivételt, így ehhez alkalmazkodva az számos innovációval állt elő termékeiben, amelyhez igyekszik technológiáját is igazítani. Abstract: The different nutritional requirements of consumers are imposing new demands on food, which require many innovations from companies. Trends following these demands have a common goal of ensuring a healthy diet for consumers. Individuals' lifestyles, health and technological and scientific developments play an important role in shaping trends. Keeping track of ever-changing trends has an impact on all sectors of the food industry, and the bakery industry, as a staple food industry, is no exception, and as a result has come up with a number of innovations in its products. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 73-80 |
ISSN: | 1788-7593 |