Phytochemical characteristics and antioxidant capacity of fruit extracts of different prunus species
Fruits are one of the major sources of polyphenol compounds in human diet. These compounds are known to have many health-promoting activities, especially anticancer, antiradical and antioxidant effects. In this work, seven different Prunus species traditionally grown in south Bačka region of Vojvodi...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Popović Boris M. Serra Ana Teresa Blagojević Bojana Pavlović Ružica Ždero Štajner Dubravka Duarte Catarina M. M. |
---|---|
Testületi szerző: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (22.) (2016) (Szeged) |
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
2016
|
Sorozat: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
22 |
Kulcsszavak: | Gyümölcs, Fitokémia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/56040 |
Hasonló tételek
-
Antioxidative response of poplar tissue culture exposed to peg 6000
Szerző: Boris Popović M., et al.
Megjelent: (2016) -
Bioactive compounds in Alliums from Vojvodina - antioxidants
Szerző: Štajner Dubravka, et al.
Megjelent: (2009) -
Effect of drought stress on antioxidant status of wheat seedlings
Szerző: Ždero Pavlović Ružica, et al.
Megjelent: (2020) -
Determination of antioxidant capacity in some fruit concentrates and powders by different methods
Szerző: Miski Csaba, et al.
Megjelent: (2019) -
Genotypic, seasonal and maturity stage variability in antioxidant capacity of stone fruits
Szerző: Papp Nóra
Megjelent: (2009)