Háztartási keksz fogyasztási szokásainak vizsgálata a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátás-szálloda szakos hallgatóinak körében
Absztrakt: A kekszek egy kevésbé szembetűnő, ugyanakkor jelentős csoportja a háztartási keksz, amely szinte minden háztartásban megtalálható, készítése és fogyasztása a régi időkig nyúlik vissza. Felmérésünkben kíváncsiak voltunk arra, hogy a mai 19-25 éves korosztály mennyire ismeri, illetve fogyas...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
12 No. 3 |
Kulcsszavak: | Fogyasztási szokások - Magyarország, Háztartási keksz, Közvéleménykutatás - felsőoktatás - egyetemi hallgatók - statisztika - 21. sz. |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/54859 |
Tartalmi kivonat: | Absztrakt: A kekszek egy kevésbé szembetűnő, ugyanakkor jelentős csoportja a háztartási keksz, amely szinte minden háztartásban megtalálható, készítése és fogyasztása a régi időkig nyúlik vissza. Felmérésünkben kíváncsiak voltunk arra, hogy a mai 19-25 éves korosztály mennyire ismeri, illetve fogyasztja a kekszeket, ezen csoporton belül is a háztartási kekszeket. Különösen érdekes lehet a fogyasztási szokások alakulása abból a szempontból is, hogy felmérésünket a vendéglátó-szálloda szakos hallgatók körében végeztük 115 hallgató megkérdezésével, ők feltehetően eleve jobban érdeklődnek a sütés-főzés iránt, és valószínűsíthetően jobban ismerik a háztartási kekszek konyhai vagy akár cukrászipari felhasználását. Abstract: Plain biscuits are less prominent, but nonetheless very important type of biscuits, which are widely used in many households. Their production and consumption has a long history. In our survey we wanted to examine today's 19-25 years old age group's knowledge and consumption habits of plain biscuits. Our survey's speciality is that the examined sample consists of 115 Tourism and Hospitality Management students, who are presumably more interested in cooking and foodstuff than the general population, and may have more extensive knowledge of kitchen or even confectionery use of plain biscuits. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 139-151 |
ISSN: | 1788-7593 |