Effects of chronic alcohol ingestion on myocardial lipid and fatty acid composition in adult turkeys
STUDY OBJECTIVE: The aim was determine whether alcohol induced left ventricular dilatation and myocardial lesions in turkeys are associated with changes in the phospholipid and fatty acid compositions of the cardiac tissue. DESIGN: Triglyceride, phospholipid, and cholesterol concentrations and the f...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Soós I. Facskó Andrea Édes István Kiss Éva Csanády Miklós |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1991
|
Sorozat: | CARDIOVASCULAR RESEARCH
25 No. 11 |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.1093/cvr/25.11.881 |
mtmt: | 1401946 |
Online Access: | http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/32410 |
Hasonló tételek
-
Myocardial lipid peroxidation in rats after chronic alcohol ingestion and the effects of different antioxidants
Szerző: Édes István, et al.
Megjelent: (1986) -
Myocardial lipid peroxidation in rats after chronic alcohol ingestion and the effects of different antioxidants.
Szerző: Édes István, et al.
Megjelent: (1986) -
Effects of chronic alcohol ingestion on the myocardial lipid peroxidation and glutathione metabolizing enzyme contents in rats
Szerző: Édes István, et al.
Megjelent: (1988) -
Enzyme activity changes in rat heart after chronic alcohol ingestion
Szerző: Édes István, et al.
Megjelent: (1983) -
Fatty acid composition of human milk in Hungary with special attention to trans fatty acids
Szerző: Kertészné Lebovics Vera, et al.
Megjelent: (2009)