Karikó Katalin az SZTE díszdoktora lett (2021) - Sahin-Tóth István
Karikó Katalint Doctor Honoris Causa címmel tüntette ki a Szegedi Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény 2021/22-es tanévnyitóját, amely egyben az Országos Felsőoktatási Tanévnyitó, valamint az SZTE Centenáriumi Rendezvénysorozatának nyitó eseményét 2021. szeptember 4-én tartották. : Karikó Katalin kutató-biológus, Rovó László, az SZTE rektora, Szabó Gábor, prorektor, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.