A fővárosi demonstrációhoz csatlakozók vonatra szállnak - Aranyi Zoltán
1990. szeptember 26-án Szegeden is demonstrációt tartottak a felsőoktatásért. A JATE hallgatói a Dugonics téren gyülekeztek, a SZOTE diákjai a Kárász utcán végigvonulva csatlakoztak hozzájuk. A nagygyűlésen beszédek hangzottak el arról, hogyan lehetne a felsőoktatás anyagi helyzetén javítani. Közben a hallgatók egy csoportja a vasútállomásra ment, ők képviselték a szegedieket a Budapesten tartott országos demontráción.A kormánypárti sajtó azzal vádolta őket, hogy bliccelni fognak a vonaton, ezért a peronon felmutatták megváltott menetjegyeiket. A vonaton utazókat búcsúztatók ezután visszatértek a Dugonics térre, ahol még zajlott a demonstráció. :