Fű és nyírója - Újszászi Ilona (Délmagyarország, 2007)
[„Valamennyien az élet ősi fájának frissen hajtott levelei vagyunk, és ha az élet új feladatokhoz és feltételekhez adaptálódik is, ugyanazokat az alapvető működési elveket alkalmazza, újra meg újra. Valójában nincs lényeges különbség a fű és nyírója között.”]