Új kutatások a neveléstudományokban 2008 - Németh Nóra Veronika (Iskolakultúra, 2010)
A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottsága legújabb tanulmánykötetének ötlete a VIII. Országos Neveléstudományi Konferencia ürügyén vetődött fel. A könyv a neveléstudományi kutatások 2008-as legfrissebb eredményeit tartalmazza. A tanulmányok válogatásában mind a tudományos (íróasztal felőli), mind a gyakorlat-orientált (katedra felőli) megközelítések megjelennek.