Új kutatások a neveléstudományokban 2010 - Dóczi-Vámos Gabriella (Iskolakultúra, 2012)
E recenzió tárgyát, az Új kutatások a neveléstudományokban 2010 című tanulmánykötetet a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottsága adta ki az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában; alcíme: Törekvések és lehetőségek a 21. század elején. A szerkesztői Kozma Tamás, a Pedagógia Bizottság elnöke és Perjés István, a Pedagógia Bizottság tagja, és a lektorok is ebből a körből kerültek ki, csakúgy, mint a kötet létrejöttében részt vevő, szakterületüknek ugyancsak meghatározó kiválóságai. Mindez kellő hátteret ad ahhoz, hogy az Olvasó kitüntetett érdeklődéssel kezdjen el lapozgatni a könyvsorozat harmadik CD melléklettel ellátott kötetében.