Franciaországi romák beiskoláztatása - Tóth Helga (2006)
Franciaországban ma körülbelül 350 000 francia roma állampolgár él, Rhone megyében pedig – ahol én dolgoztam – körülbelül 5000. Franciául a romákat „Gens du Voyage”-nek hívják, mely magyarra lefordítva utazó embereket jelent.