"Poeticitás" vagy "leképezés"? a detektívtörténet pozíciója - Dömötör Edit (2006)
Miközben számos posztmodern szerző a detektívtörténet műfaját mint anakronisztikusat elveti, minél radikálisabb a hagyományos műfaji határok feloldása, annál fontosabbá válik – paradox módon – a műfaj fogalma, annak kulturális és történeti újragondolásával.