Klinikai diagnosztika és döntéshozatal I. tanulási útmutató - a klinikai diagnosztika és döntéshozatal elméleti alapjai - Papp László (2019)
Tudása: Ismeri a részletes fizikális állapotfelmérés elemeit és a diagnózisalkotás alapjait. Képessége: Képes integráltan alkalmazni a diagnózisalkotás és a betegségek kezelési tervének, majd kivitelezésének során az anatómia, élettani és kórélettani ismereteket. Képes az egészséget károsító tényezőket felismerni, az élettani és kóros működések egymástól való elkülönítésére, kompetencia szintjének megfelelő lépéseket vagy javaslatot tenni a megoldásra. A diagnózisalkotás során képes alkalmazni a fizikális betegvizsgálat elemeit és képes a vizsgálati eredményeket megfelelően értékelni, a prioritásokat meghatározni és azt szakmai és nem szakmai környezetben egyaránt kommunikálni. Attitűdje: Munkáját az emberi élet védelmét középpontba állítva végzi, korrekt szakmai magatartás jellemzi. A szakmai kihívásokra relevánsan reagál. Autonómiája és felelőssége: Kezdeményez, munkájáért személyes felelősséget vállal és gyakorol.