Optimalizált összetételű fogyasztásra kész funkcionális ital fejlesztése - Dencinger Krisztián; Gyimes Ernő (2018)
Napjainkban az egyszerű fogyasztók rengeteg csapdába, illetve hamis ajánlásokba belefuthatnak, köszönhetően, a felgyorsult információáramlásnak, amely az interneten megy végbe. Szerencsére manapság egyre több fogyasztó elmondhatja magáról, hogy tudatosan táplálkozik, és besorolhatja magát a „tudatos fogyasztók” körébe. Sajnálatos módon, úgy gondolom, hogy ezen fogyasztók száma a táplálékkiegészítők piacán még nem annyira számottevő. Szakdolgozatomban a fehérjék biológiai szerepeiről, étrendi ajánlásairól, és szükségleteiről lesz szó, illetve egy saját, funkcionális termék fejlesztéséről. A termékeket különböző fehérjeforrásokból állítottuk elő, ahol figyelembe vettük a szakirodalmak által jegyzett ajánlásokat, és jótékony hatásokat. Célunk az volt, hogy kellemes érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező készítményt állítsunk elő, amelyet érzékszervi vizsgálatnak teszünk ki, illetve stabilitási vizsgálatnak.
Keywords: Természettudományok